Alagoas Forex on-line: Permulaan Bermain Forex Trading

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

[BAHASA INDONESIA] Webinar 4 - Mengidentifikasi perubahan ... Permulaan bermain clash royale - YouTube Modal Free $100 US DOLLAR Untuk Mula Trading Forex ... [BAHASA INDONESIA] Webinar 2 - Divergensi  OctaFX Forex ... permulaan bermain PUBG - YouTube cara cepat nak belajar forex untuk newbie. (ini cara dia ... Pengetahuan Dasar Nabung Saham 2020 untuk Pemula - Mulai ... [BAHASA INDONESIA] Webinar 8 - Strategi Trading  OctaFX ... Buat Duit Online Dengan Saham Bursa Malaysia [Basic] - YouTube

Trading forex bukan mesin pencetak uang yang instan, dibutuhkan latihan dan penerapan tips aman bermain forex secara konsisten. Untuk para trader yang lelah bermain forex karena selalu merugi, inilah saatnya mengevaluasi cara trading dan terus berlatih untuk menemukan strategi trading yang lebih aman dan menguntungkan. Permulaan Bermain Forex Trading. Bahkan mereka menggunakan pendapatan bisnis forex mereka untuk membayaran cicilan kreditan rumah, mobil, motor, jalan jalan keluar negeri atau pun membiayai hidup forex Jika itu und a di suruh untuk memilih menjadi 90 atau pun forex nya, pasti und a akan Tentu nya memilih untuk menjadi 10 orang tersebut Yang saya inginkan adalah duduk di depan komputer laptop ... Thursday, 24 October 2019. Permulaan bermain forex trading Blog ini berisi artikel-artikel mengenai belajar trading forex untuk pemula, belajar mengenal tentang bisnis forex trading, dan tutorial trading forex melalui video untuk memudahkan Anda belajar forex secara online. Kami akan terus berusaha memperbanyak artikel mengenai tutorial seputar forex trading agar informasi yang kami sediakan lengkap dan mendalam untuk membantu Anda menjadi lebih ... Permulaan Bermain Forex, a voz da ti, jobs from home reading, corsi interattivi – excentral cfds trading Toggle navigation www.arab-finance-news.com. Home; cara permulaan bermain forex Alagoas Forex on-line Thursday, 3 August 2017. Permulaan Bermain Forex Trading ... Permulaan bermain forex. 05.06.2017 alexdee 4 Comments . Panduan step by step cara bermain forex silahkan baca di:. Kami sudah meringkas materi cara main forex pada web tersebut. Silahkan klik link diatas untuk membacanya. Kembali lagi pada penjelasan tentang cara bermain forex khususnya bagi pemula yang baru mau mulai trading forex. Berikut ini panduan cara bermain forex trading online yang ... Bagaimana memulai trading forex adalah dengan memahami forex terlebih dahulu, memilih broker, lalu mendanai akun trading live. Artikel tentang bagaimana memulai trading forex ini bertujuan untuk menjawab antusiasme para peminat forex yang masih sangat awam, agar tidak terjerumus ke jawaban-jawaban orang iseng. BELAJAR ASAS FOREX. Terça-feira, 7 de julho de 2009. Sebagai Permulaan. Langkah pertama untuk berjaya dalam & # 8220; comércio & # 8221; Forex adatah memahami struktur pasaran dengan kelebihan dan kekurangannya, menghargai den memendingkkannya, mempelajari cara-cara menganalisa, meramalkan pasaran dan prinsip-prinsip & # 8220; trading & # 8221; dan mencipta strategi Forex sendiri.

[index] [21377] [26660] [1734] [18878] [6081] [8063] [4909] [16487] [22357] [28361]

[BAHASA INDONESIA] Webinar 4 - Mengidentifikasi perubahan ...

Daftar akaun USD100 : http://bit.ly/moshed100usd Belajar Asas Forex FREE : https://intraday.my/belajar-forex-percuma-dalam-bahasa-melayu-mudah-faham/ INTRADA... Apa itu Saham? Berapa modal minimal membeli saham? Dimana kita membeli saham? Bagaimana memilih saham apa yang dibeli? Kapan saat membeli saham? Sukseskan pr... kalau ada siapa siapa nak kawan dengan aku sila type username ini: omarkhan25 🔗 Mula trading: https://bit.ly/OctaFX_Vito_webinars Basic Trading Strategies a. Naked Trading b. Strategi berbasis indikator c. Strategi Berbasis Harga dan M... 🔗 Mula trading: https://bit.ly/OctaFX_Vito_webinars Mengidentifikasi Perubahan di pasar (membutuhkan pengetahuan tentang Webinar 1-6) a. Tanda-tanda pembalik... Permulaan yang Lumayan - MCPE Survival Sendirian #1 - Duration: 22 minutes. xDawam. 37,926 views; 2 years ago; 34:31. Dapet SADDLE dari MANCING!! - MCPE Survival Sendirian #2 - Duration: 34 ... Buat Duit Online Dengan Bursa Malaysia. Dalam video kali ini saya kongsikan asas untuk mula melabur / berdagang saham di bursa malaysia. eBook Saham: https:/... 1. Muaturun ebook bbmastery http://roadtoftt.com/bbmastery 2. Daftar dalam program Forex Mula http://roadtoftt.com/mula-forex 3. Join Grup live trading haria... 🔗 Mula trading: https://bit.ly/OctaFX_Vito_webinars Divergensi a. Divergensi Normal tipe A, B, C (Normal Divergence) b. Divergensi Tersembunyi (Hidden Diverg... Ok liat videoku selanjutnya, maaf kalau kualitas video jelek karena baru permulaan follow igku ya @ssskiler Sekian dari ku terima kasih

https://binary-optiontrade.delyzenbuchapo.ml